Algemene voorwaarden
Algemene voorwaarden Ezmatic
1. Definities
a) Onder opdrachtgever c.q. koper wordt verstaan de persoon of rechtspersoon die de order heeft gegeven c.q. een zaak heeft gekocht van leverancier.
b) Onder leverancier wordt verstaan Ezmatic, tevens, doch niet uitsluitend, handelend onder de naam Ezsolar.
c) Onder product wordt verstaan alle door Ezmatic geleverde producten c.q. diensten.
2. Toepasselijkheid
a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle door leverancier gedane aanbiedingen en op alle met leverancier gesloten overeenkomsten.
b) Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn alleen geldend indien zij schriftelijk met instemming van leverancier zijn geschied.
3. Aanbod en aanvaarding
a) Alle aanbiedingen, offertes, kostenramingen en/of begrotingen zijn vrijblijvend, zelfs indien deze een termijn voor aanvaarding bevatten.
b) Indien een vrijblijvend aanbod door een opdrachtgever wordt aanvaard, heeft leverancier het recht het aanbod binnen twee werkdagen na ontvangst van de aanvaarding te herroepen.
4. Prijzen en prijswijzigingen
a) De door leverancier genoemde prijzen zijn exclusief BTW in Euro’s, tenzij anders vermeld. De reis- en verblijfkosten van leverancier (indien van toepassing) zijn, tenzij anders vermeld, niet inbegrepen in de prijs en komen voor rekening van opdrachtgever.
b) Tenzij in de offerte, aanbieding of prijsopgave anders is vermeld, zijn de kosten voor diensten en zaken die ter uitvoering van de opdracht van derden worden betrokken niet in de prijs inbegrepen.
c) Leverancier is gerechtigd voor leverancier ten tijde van het aangaan van de overeenkomst niet voorzienbare prijsstijgingen in externe kosten aan opdrachtgever door te berekenen.
d) Leverancier is gerechtigd om voorschotten aan opdrachtgever in rekening te brengen. Leverancier is tevens gerechtigd vooruitbetaling van het volledige overeengekomen bedrag te verlangen indien de situatie daartoe aanleiding geeft voor leverancier.
5. Inhoud overeenkomst
a) Opdrachtgever dient aan te geven aan welke specificaties het te leveren product dient te voldoen.
b) Opdrachtgever dient aan te geven voor welk gebruik het te leveren product bestemd is.
6. Leveringstermijn
a) Alle leveringstermijnen gelden slechts als bij benadering opgegeven; zij zijn nimmer als fatale termijnen aan te merken.
b) Leverancier stelt alles in het werk om de opgegeven leveringstermijnen na te komen.
c) Leverancier is nimmer aansprakelijk voor schade door te late levering. Mocht desalniettemin de bevoegde rechter anders oordelen, dan is de omvang van de aansprakelijkheid van leverancier voor schade bij te late levering beperkt tot ten hoogste 10% van het factuurbedrag.
d) Leverancier aanvaardt geen aansprakelijkheid voor indirecte schade door niet tijdige levering, zoals bijvoorbeeld winstderving.
7. Levering
Het risico voor te leveren producten gaat op opdrachtgever over onmiddellijk na verzending.
8. Betaling
a) Betaling dient zonder aftrek van enige korting te geschieden binnen de overeengekomen betaaltermijn.
b) Indien leverancier buitengerechtelijke kosten moet maken om zijn vordering te incasseren, komen deze kosten voor rekening van opdrachtgever. De buitengerechtelijke kosten worden berekend conform de in Nederland gangbare wettelijke regelingen en zullen minimaal € 250,- bedragen.
c) Indien de betaling niet binnen de overeengekomen termijn plaatsvindt, dan is de opdrachtgever een rente verschuldigd van 1,25% per maand, dan wel de wettelijke rente indien deze hoger is, over het openstaande factuurbedrag vanaf het tijdstip van de factuurdatum tot aan de dag van de algehele voldoening. Hiervoor is geen voorafgaande aanmaning of ingebrekestelling vereist.
d) Betalingen strekken primair tot voldoening van de verschuldigde rente en incassokosten en worden vervolgens in mindering gebracht op de oudste openstaande facturen, zelfs al vermeldt de wederpartij dat de
voldoening betrekking heeft op een latere factuur.
9. Annulering
Bij annulering van een opdracht door opdrachtgever dienen alle door leverancier reeds gemaakte kosten door opdrachtgever te worden vergoed. Leverancier stuurt opdrachtgever daartoe een factuur welke opdrachtgever binnen veertien dagen dient te voldoen.
10. Eigendomsvoorbehoud
a) Zolang opdrachtgever niet volledig aan al zijn verplichtingen uit de overeenkomst of daarmee samenhangende overeenkomst heeft voldaan blijft leverancier eigenaar van alle verkochte en/of geleverde goederen, waarbij de goederen voor risico van opdrachtgever komen. Opdrachtgever geeft leverancier reeds nu voor alsdan vrije toegang tot de ruimte waarin de goederen zich bevinden. Totdat volledige betaling heeft plaatsgevonden en aan alle verplichtingen door opdrachtgever is voldaan is opdrachtgever niet bevoegd de producten te vervreemden of in welke vorm dan ook te bezwaren of in de macht van derden te brengen.
11. Overmacht
a) Tijdens overmacht worden de leverings- en andere verplichtingen van leverancier opgeschort.
b) Indien de periode waarin door overmacht nakoming van de verplichtingen door leverancier niet mogelijk is langer duurt dan zes maanden zijn beide partijen bevoegd de overeenkomst zonder gerechtelijke tussenkomst te ontbinden, zonder dat er in dat geval een verplichting tot schadevergoeding bestaat.
c) Indien leverancier bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk heeft gepresteerd of nog kan presteren, is leverancier gerechtigd het reeds geleverde c.q. het leverbare deel afzonderlijk te factureren en is
opdrachtgever gehouden deze factuur te voldoen als betrof het een afzonderlijk contract.
12. Reclamaties
a) Opdrachtgever dient met betrekking tot beschadigingen en gebreken aan de geleverde zaken terstond na aflevering te reclameren dan wel terstond nadat de gebreken redelijkerwijs moesten zijn ontdekt.
b) Opdrachtgever dient voor wat betreft de inhoud van facturen binnen acht dagen na factuurdatum, schriftelijk en deugdelijk gemotiveerd, te reclameren.
c) Indien opdrachtgever later reclameert dan de onder a) en b) bedoelde tijdstippen, vervallen zijn rechten ten aanzien van een gestelde tekortkoming van leverancier.
13. Ontbinding
a) Ieder der partijen heeft in de hieronder omschreven gevallen en voor zover hieronder toegekend, het recht de overeenkomst geheel of gedeeltelijk met onmiddellijke ingang te ontbinden:
- wanneer aan de wederpartij voorlopige of definitieve surséance van betaling is verleend, dan wel de wederpartij in staat van faillissement is verklaard;
- wanneer de wederpartij enig overige verplichting uit deze overeenkomst niet nakomt welke van zo ernstige aard is, dat van de wederpartij voortzetting der overeenkomst in redelijkheid niet kan worden gevergd en
de verzakende partij, na deswege bij aangetekende brief in gebreke te zijn gesteld, nalatig blijft deze verplichting na te komen, respectievelijk geëigende stappen te ondernemen om dit te corrigeren.
- wanneer er sprake is van een situatie van blijvende overmacht aan de zijde van de wederpartij.
b) De wederpartij is niet bevoegd de overeenkomst te ontbinden in geval van tijdelijke overmacht.
c) Ontbinding van de overeenkomst geschiedt bij aangetekende brief aan de andere partij.
14. Toepasselijk recht en bevoegde rechter
a) Op alle overeenkomsten, alsmede de uitvoering daarvan, is bij uitsluiting het Nederlands recht van toepassing.
b) Indien partijen een geschil aan de rechter voor wensen te leggen is uitsluitend de Rechtbank Limburg bevoegd van dat geschil kennis te nemen.